Huiseigenaar?

Huisrentmeester richt zich op mensen en huizen zijn zijn gereedschap, zie ook de visie => . Als huiseigenaar kan Huisrentmeester u een raamwerk bieden voor het gemeenschappelijk wonen.

Bijvoorbeeld: U heeft een huis. En kijkt naar een andere. Misschien heeft u zelfs al het andere huis gevonden – of sterker nog: woont u er al. Maar die dubbele lasten… En kopers blijven ook maar uit. Wat zou het ideaal zijn als iemand het huis even tijdelijk in beheer kon hebben – en misschien ook nog iets van de lasten kon opbrengen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERADat kan! Het kan zelfs in die combinatie: woningbeheer met opbrengst van lasten. Dat is Huisrentmeester: ik neem graag voor u, uw woning in beheer. En door in uw huis een leefgemeenschap te starten kan ik ook nog een deel van uw lasten opbrengen.

friendscouch“Maar,” zegt u, “woongroepen vernielen toch van alles?” Ik kom persoonlijk regelmatig langs in uw huis om een oogje in het zeil te houden.Niet alleen voor een goede bewaring van uw huis kom ik langs, maar meer voor de mensen. Door een goed contact met de mensen op te bouwen kan uw woning beter worden beheerd.

Ik houd namelijk van mensen en ik geloof dat waar mensen elkaar ontmoeten, er iets moois gebeurt. Zo ben ik persoonlijk strategisch bezig om naastenliefde te bevorderen én om tal van dingen terug te dringen, zoals individualisme en eenzaamheid. Tegelijkertijd, als huiseigenaar, krijgt uw woning zijn oorspronkelijke sociale functie terug én behoudt het zijn leefbaarheid – sterker nog, het wordt waarschijnlijk een mooie aantrekkelijk plek.